Het indrukwekkende complex rijksmonument De Klokkenberg in Breda is een uniek onderdeel van de Nederlandse en meer Specifiek de Brabantse geschiedenis. Zowel de plek als de gebouwen zijn bijzonder. Qua ligging en architectuur, maar vooral door de historie. Hier ligt letterlijk de basis voor een gezonde Nederland.

De Klokkenberg was, in de jaren 50 van de vorige eeuw, het grootste en modernste tuberculose sanatorium van Nederland. De zorginstelling, met een sterk Rooms Katholiek karakter, bood onderdak en zorg aan honderden tbs-patíënten. Een sanatorium betekend letterlijk: een gebouw wat gezond maakt.

Inmiddels is de functie volledig omgezet naar wonen en daarbij komt de Hoeflon C10 compact kraan dan handig van pas! Hier moesten diverse ruiten in de nieuwe aluminium kozijnen geplaatst worden, de zwaarste ruiten waren ruim 350kg!  

Meer informatie over het rijksmonument is hier te vinden! Kunt u ook een handige minihijskraan (eventueel inclusief eigen glaszuiger) gebruiken, neem dan contact met ons op!